Højskolen i Anambas

Undervisning

Undervisningen på vores højskole er planlagt med tanke på at skabe et uformelt læringsrum med højt til loftet. Undervisningen er tilrettelagt, så den er sjov, udfordrende, relevant, inkluderende og dynamisk. I praksis betyder det, at du kommer til at være aktivt engageret og sjældent vil sidde stille og bare lytte til en underviser. Vi skal bruge omgivelserne på daglig basis, hvor kreativitet og motivationen for at blive udfordret skal være i fokus. Vi vil opmuntre til kritisk tænkning, så vi både ser kulturmødet i et samfundsmæssigt og personligt perspektiv. 

Alt, hvad vi berører i undervisningen, kommer vi til at arbejde med i praksis. Det vil sige, at vi ikke gennemgår noget teori uden også at afprøve det. Et eksempel kan være, at vi i sejlads snakker om vindene, hvorefter vi tager ud at sejle med fokus på netop dette. Vi kan f.eks. også snakke om religion, hvorefter vi besøger den lokale moske.

Du vil blive undervist af kompetente, danske undervisere. Det er vigtigt for os, at undervisningen kommer fra folk, som brænder for det, de underviser i. 

Efter endt højskoleophold vil du modtage et højskolebevis, som kan bruges til kvote 2 ansøgninger.

UgeSkema

Opholdet består af 11-12 uger, hvoraf 7-8 af ugerne er undervisningsuger, som f.eks. kan se ud som på skemaet nedenfor. Som det kan ses på skemaet, er hverdagen fyldt med aktiviteter, så vi forhåbentligvis går trætte i seng hver dag. Fokus er på kulturmøder, vandsport, sejlads og fællesskabet. Skemaet består af hovedfag, fællestimer, valgfag og tilvalg, samt valgfri morgentræning.

Hovedfag – Alle elever har de tre hovedfag sejlads, vandsport og kultur, som løber over hele opholdet. På flere af hovedfagene vil I blive opdelt i mindre hold, da vi har erfaret, at undervisning i mindre grupper fungerer bedst.

Valgfag – Valgfagene skifter 3 gange i løbet af opholdet, så man har mulighed for at afprøve forskellige valgfag. Udbuddet af valgfag vil variere afhængigt af interessen og lærernes kompetencer. Læs mere om valgfag her.

Fællestimer – I skemaet er indlagt en ugentlig højskoleaften som er obligatorisk. Derudover er ét modul om ugen afsat til fællesskabet, hvor vi skal sørge for at alle trives i både det store fællesskab og i vores huse.

Valgfri morgentræning – Tre gange om ugen vil der være mulighed for at deltage i morgentræning, inden varmen fra solen for alvor bryder igennem. 

Udover undervisningsugerne, skal den første uge bruges på at lære hinanden og skolen at kende.

Dernæst skal vi efter et par undervisningsuger inde opholdet have en temauge, hvor vi kommer til at vende op og ned på det hele.

Samme funktion har Oplevelsesugen, som foregår 2/3-dele inde i opholdet. I Oplevelsesugen kan man vælge imellem at tage på kulturtur, dykkertur eller slappe af hjemme på øen. 

Den sidste uge kommer til at gå med at samle op på opholdet, nyde hinandens selskab og sætte et aftryk på skolen.