Højskolen i Anambas

Ofte stillede spørgsmål

Praktisk

Et højskoleophold på Højskoleøen varer mellem 8-12 uger. I løbet af dit ophold vil der udover undervisningsugerne, være en introuge, en temauge, en oplevelsesuge og en outrouge.

Man skal være min. 18 år for at tilmelde sig Højskoleøen. Højskoleøen er som udgangspunkt en højskole i udlandet for dig, der er mellem 18-30 år, der eksempelvis er på din sabbatårsrejse, men aldersspændet er vejledende. Vi har haft elever mellem 19-28 år, men flertallet er oftest mellem 20-23 år.

Vi tager imod elever fra hele Skandinavien. Vores erfaring er, at blander man skandinavere tager det omkring 2 uger før sprogbarrieren er brudt og indtil da, kan det give smil på læberne med sjove misforståelser blandt de unge, der rejser sammen. Undervisningen foregår på både dansk og engelsk.

Inden afrejse fra Danmark skal der søges et 2 måneders visa med mulighed for at forlænge i op til 6 måneder(B211A). Vi hjælper med forlængelser i hovedbyen Tarempa undervejs i dit højskoleophold. Visummet kan søges på den Indonesiske ambassade i Danmark fra 90 dage før indrejse. Behandlingstiden er op til 14 dage. 

Vi har en nultolerance overfor voldelig adfærd og vurderes det, at en deltager er til fare for andre deltagere, bortvises deltageren. Ved et sådan tilfælde tilbagebetales der intet.

Alkohol må gerne indtages på skolens fællesområder, og der vil om eftermiddagen/aftenen være mulighed for at købe en øl/drink i baren. Vi forventer, at alle møder ædru op til undervisning og fester udelukkende foregår i weekenderne. Da vi alle er voksne mennesker, forventer vi, at du som deltager ikke drikker dig fra sans og samling. Du skal til enhver tid kunne tage vare på dig selv.

Rygning sker udelukkende udendørs, hvor det ikke er til gene for andre.

Narkotika og andre rusmidler er strengt forbudt og vi har en nultolerance politik. Brydes dette, bortvises man fra skolen og bliver straks hjemsendt. Deltagerbetaling tilbagebetales ikke.

Vi anbefaler, at man tjekker de anbefalede vacciner hos Statens Serum Institut og følger lægens anvisninger. Som udgangspunkt er de anbefalede vacciner til området Stivkrampe, Difteri, Hepatitis A og Hepatitis B. Der er ikke malaria i området, hvor Højskoleøen ligger.

Ved tilmelding skal der betales et depositum på 5000 kr. for at reservere en plads på højskolen. Samtidig med, at der betales depositum underskrives en deltagererklæring, som du får underskrevet retur, når depositummet er modtaget. Deltagererklæringen er din kvittering på indgået aftale om højskoleophold på Højskoleøen.

Det resterende beløb for opholdet betales over 2 rater, som forefalder henholdsvis 16 uger og 8 uger før opholdsstart. Tilmelder man sig senere end 16 uger før afrejse betales både depositum og 1. rate ved tilmelding. I forbindelse med tilmelding til Højskoleøen vil du få betalingsoplysninger tilsendt.

Når du ankommer til højskolen bliver der oprettet en elevkonto, som du løbende kan overføre penge til. Disse penge kan gå til dykning, ture, køb i kiosken og drikkevarer, der ikke er en del af prisen.

Prisen for et ophold på Højskoleøen inkluderer:

  • Alle måltider på skolen samt ved udflugter
  • Drikkevarer eksklusiv alkohol og sodavand
  • Indkvartering i 6-mands hytter
  • 5 dages undervisning om ugen
  • Udstyr til brug i undervisningen og i fritiden
  • Dagsture i forbindelse med undervisningen
  • Intro- og outrotur
  • Temauge
  • Marine permit fee til området
  •  

Prisen for et ophold på Højskoleøen inkluderer ikke:

  • Visa (Type B211A) og visaforlængelser (ca. 1250 kr.)

  • Flybilletter t/r Danmark – Singapore (5000-7000 kr)

  • Færgebilletter t/r Singapore – Batam (ca. 500 kr)

  • Flybilletter t/r Batam – Anambas (ca. 2200 kr)

  • Vaccinationer

  • Drikkevarer såsom sodavand og alkohol

  • Lommepenge (beregn ca. 1500 kr/mdr.)

  • Rejseforsikring

  • Dykning

Fortryder du din tilmelding gælder følgende betingelser.

Mere end 16 uger før opstart: Depositum tilbagebetales fratrukket et administrationsgebyr på 1500 kr.

Mellem 16 og 8 uger før opholdsstart: 1. rate tilbagebetales, men ikke depositummet.

Senere end 8 uger før opholdsstart: Højskoleøen tilbagebetaler ikke det indbetalte beløb.

Ved fuld belægning på opholdet, hvor venteliste opstår, kan pladsen overgå til en person på ventelisten. Det indbetalte beløb tilbagebetales fratrukket et administrationsgebyr på 1500 kr.

Skulle der opstå sygdom eller lignende op til afrejse, vil det være din rejseforsikring som skal dække afbestilling af opholdet.

Hverdag

Højskoleøen har i alt 6 huse, et hovedhus og en sandbar. Du vil blive indkvarteret i et af ovenvandshusene eller i en strandbungalow. I kommer til at bo sammen 6 personer, hvor husene fordeles tilfældigt. Husene har køjesenge, opbevaring, egen terrasse, stort badeværelse og faner tilgængelige.

Vi har 30 pladser på Højskoleøen, og de fordeles som udgangspunkt efter først til mølle princippet. Er alle pladser taget, laves der en venteliste, hvor det ligeledes vil være først til mølle princippet, der gælder.

Der vil blive serveret 3 måltider om dagen på højskolen, som vil være en blanding af indonesisk og vestlig mad. Måltiderne tilberedes af skolens ansatte i vores køkken. Da højskolen ligger på en ø, får vi som udgangspunkt kun friske forsyninger én gang om ugen. Vi bestræber os på, at maden skal være sund, velsmagende og varieret. Der vil være mulighed for vegetariske retter, men vi kan ikke garantere, at alle måltider vil være fuldt vegetariske, da nogle varer og krydderier kan være begrænsede herude. Har du allergener, bedes dette oplyses ved tilmelding. Ved udflugter sørger køkkenet for, at der er forberedt madpakker.

Internettet på højskolen er begrænset, da højskolen er placeret for sig selv. Det sagt vil der i hver hytte være adgang til internet, så man kan ringe hjem, opdatere sine sociale medier og surfe på nettet. Internettet kan til tider godt være ustabilt, da forbindelsen er påvirket af vejret.

Det er svært at sætte et beløb på hvor mange lommepenge, man skal forvente at bruge undervejs på sit højskoleophold i udlandet. Da højskolen ligger på sin egen ø, er der ikke mulighed for at gå på restauranter, caféer, barer eller i butikker i hverdagen. Er vi i landsbyer og byer, vil der være mulighed for at købe mad og snacks. Området er meget lokalt, hvilket også afspejles i priserne, hvor et måltid typisk koster mellem 20-30 kr. På højskolen har vi en lille ‘kiosk’, hvor man kan købe snacks og andre småting (fx. tandbørste, shampoo osv.). Ligeledes vil man i højskolens bar kunne købe drikkevarer, som ikke er inkluderet i prisen. Det gennemsnitlige forbrug ligger på omkring 1500 kr. i måneden. 

Undervejs i dit ophold vil du få mulighed for at tage dykkercertifikater og deltage i fundives. Dykkercertifikaterne betales direkte til Højskoleøen undervejs i dit ophold. Ligeledes er der en pris pr. fundive man tilmelder sig. Prisen kan godt variere alt efter typen af dyk. Prisen for dyk dækker omkostninger til vedligehold af udstyr, fyldning af dykkerflasker samt brændstof til båd. Du kan læse mere om Dykning her.

Ture som ikke er en del af undervisningen vil have deltagerbetaling for at dække omkostninger til brændstof, turarrangører og andet.

Vi har kun koldt vand på højskolen, men heldigvis varmer solen godt, så et koldt bad er skønt. Der er bade både i husene og udenfor husene.

Tilmelder du dig et ophold får du tilsendt en detaljeret pakkeliste.

Her er et par tips til tøjet:

  • Alle skal medbringe kulturvenligt tøj til ture ud til lokalområder i Anambas. Her skal alle have tildækkede skuldre og pigerne skal også have tildækkede knæ
  • Masser af badetøj
  • Et par Rashguards
  • Snorkel, finner og dykkermaske
  • Løst tøj, toppe, kjoler, shorts
  • Lukkede sko og klipklapper/Birckenstock
  • Sportstøj

Efter hvert ophold bliver der tilbudt en rundrejse rundt i Indonesien med alle ens nye højskolevenner. Rejsen vil kun blive realiseret, hvis der er nok tilmeldinger. Programmet er sammensat af det bedste, som vi synes Indonesien har at byde på i den pågældende sæson. Læs mere om Rundrejse her.